Tres estudiants d'Enginyeria del Campus d'Igualada participen en l'STEM Day a l'Ateneu Igualadí

L'esdeveniment va comptar amb referents locals, una estratègia per acostar les STEM a les nenes, nens i joves del territori

Descarregar Pdf
STEMDay
STEM Day a Igualada

Igualada va ser la seu, el passat divendres, 15 de març, de la primera edició de l'STEM Day, la versió de l'STEM Women Congress per a nens i nenes i l'esdeveniment va comptar amb la participació de tres estudiants d'enginyeria del Campus Universitari d'Igualada: Clàudia Cárdenas, la Clàudia Mirón i la Marina Artiga.

Aquest nou format d'esdeveniment dirigit a nens i nenes busca lluitar per la igualtat de gènere en l'àmbit acadèmic i professional, fomentant un futur més inclusiu i equitatiu per a tothom, perquè les dones tinguin les mateixes oportunitats dins el sector STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Així, després d'èxits rotunds de la versió per adults a diverses ciutats europees, ara era el torn dels nens i nenes amb l’STEM DAY que es va estrenar a Igualada al Teatre Municipal de l'Ateneu Igualadí, de les 9.30h a les 13.00h.

El STEM WOMEN CONGRESS (SWC), nascut a Barcelona fa cinc anys, ha estat un catalitzador essencial per a la promoció de les dones en els camps de la ciència i la tecnologia, amb cinc edicions a la capital catalana, dues a Madrid, recentment, una a Lisboa, i aquest maig també aterrarà a Milà. Amb l'exitosa resposta del públic i el creixement exponencial de l'interès, l'organització ha decidit expandir el seu abast, portant aquesta iniciativa també als nens i nenes i així ha nascut l’STEM DAY per a joves.

L'esdeveniment va comptar amb diversos panels amb professionals en el camp que van explicar la seva experiència. També, una taula rodona on es van abordar els reptes i les oportunitats per als nens i nenes en STEM, així com un taller pràctic. A més a més, també es va comptar amb la participació de referents locals, una estratègia per acostar les STEM a les nenes, nens i joves del territori amb persones reals i de proximitat.

Eva Díaz, cofundadora de STEM Women Congress, ha expressat la seva emoció per aquesta nova etapa en l'evolució del projecte "és un pas crucial per a nosaltres. L'expansió internacional del SWC és un testimoni del nostre compromís amb la causa i la nostra determinació de fer canvis significatius en el sector STEM. Amb la creació del STEM DAY, volem arribar directament a la font de la transformació: els nens i nenes, el futur de la nostra societat. Aquest nou format no només ampliarà el nostre impacte, sinó que esperem que sigui transformador i que la pròxima generació no visqui la discriminació en els àmbits STEM. Definitivament volem que més nens i nenes, sobretot nenes, sàpiguen que si volen poden fer carreres de ciències i tecnologies, que coneguin les oportunitats laborals que tenen aquestes carreres i sobretot que ens ajudin a que la tecnologia del futur sigui més diversa i inclusiva amb tothom".

Per la seva banda, Patrícia Illa, regidora de Formació Professional, ha dit que "estem encantats de ser els amfitrions del primer STEM DAY a Igualada, un esdeveniment innovador que busca promoure la igualtat de gènere en els àmbits acadèmic i professional de les ciències i la tecnologia. És crucial fomentar un futur més inclusiu i equitatiu per a tothom” i ha afegit “a més, estem especialment emocionats de comptar amb referents locals que puguin inspirar i motivar als joves del nostre territori. És fonamental acostar les STEM als nens i nenes de manera tangible i real, i aquest esdeveniment proporcionarà aquests models a través de persones reals i de proximitat”.

L’STEM Women Congress té una missió clara de promoure la igualtat de gènere en el camp STEM, té com a objectiu fonamental proporcionar models de referència que inspirin i motivin els joves en aquestes àrees clau del coneixement i la innovació.

Text: Ajuntament d'Igualada / Lidera Comunicació