L’estudiantat de primer curs del Campus Igualada-UdL reprèn les classes amb semipresencialitat

Per la resta de cursos la docència continua de forma virtual i l’activitat presencial se centra únicament en pràctiques i exàmens

Descarregar Pdf
ClassesCampusIgualada_15febrer2021
Estudiants de primer curs fent classe (febrer 2021) / Imatge de: Lidera Comunicació

Des d’aquest dilluns dia 15 de febrer l’estudiantat de primer curs del Campus Universitari Igualada-UdL ha recuperat part de la docència presencial, en virtut de les mesures aprovades pel PROCICAT en l’actual context de la Covid-19 a Catalunya. En el cas del campus igualadí, aquesta mesura suposa la tornada a les aules de 171 alumnes, que alternaran les classes virtuals i presencials fins que la situació sanitària ho permeti.

Pel que fa a la resta de cursos, es mantenen les mesures iniciades el passat 15 d'octubre, que cenyeixen l'activitat presencial únicament a les pràctiques i els exàmens que s'hagin programat en aquesta modalitat. La Universitat de Lleida (UdL) prioritza que els continguts que es puguin impartir de forma virtual es mantinguin en aquest format i que l'activitat presencial se centri només en les activitats més pràctiques i en grups petits, sempre complint amb les mesures de prevenció com l'ús de màscara, la ventilació i la distància entre persones. “Això fa que la capacitat de les aules quedi reduïda al 35% del que seria normal”, ha explicat la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Paquita Santiveri.

Les darreres instruccions de la Generalitat de Catalunya fan que l'alumnat de primer “torni a una situació semblant a la que teníem al setembre”, ha aclarit Santiveri. “Les situacions varien depèn del centre, però la presencialitat en les classes teòriques estarà al voltant del 50%”, ha afegit la vicerectora.  

Les mesures aprovades el passat 4 de febrer pel Govern també contemplen que les biblioteques continuen obertes a la meitat del seu aforament.