El Campus Universitari Igualada acull una jornada organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques

L’esdeveniment va servir per commemorar el dia internacional d'aquesta ciència, que se celebra el 14 de març

Descarregar Pdf
JornadaSCM_Foto de grup
Participants de la Jornada SCM | Foto: Lidera Comunicació

El Campus Universitari Igualada-UdL va acollir aquest passat dissabte, 25 de març, una jornada organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) per a celebrar el Dia Internacional de les Matemàtiques, que es commemora el 14 de març. Sota el títol “Matemàtiques per a tothom”, es van aixoplugar quatre xerrades que van posar de manifest el fet que les matemàtiques són presents en molts àmbits de la nostra vida i tenen com un dels principals objectius millorar la vida de la gent.

En aquest sentit, les xerrades van girar al voltant de “les matemàtiques i la filogenètica”, que va anar a càrrec del professor Jesús Fernández-Sánchez (Universitat Politècnica de Catalunya); “la codificació de la informació” de la mà de la professora Xaro Soler (Universitat Alacant); “l’aprenentatge automàtic per a la prevenció de riscos”, a càrrec de la professora Rosario Delgado (Universitat Autònoma de Barcelona) i “l’estabilitat del Sistema Solar” que va impartir l’investigador Marc Jorba (CRM).

Finalment, la jornada va cloure amb un taller sobre “Contextualització a batxillerat amb aplicacions i eines del segle XXI” a càrrec dels professors Albert Granados i Vicente Bitrián, de l’Institut Pere Vives d’Igualada.

La jornada va servir també per debatre sobre la importància de la formació matemàtica a secundària i batxillerat i la necessitat de tenir bons professors i professores de matemàtiques, ben formats, des de l’Educació Infantil fins a batxillerat.

Text: Lidera Comunicació