Carme Campoy, nova presidenta del Consell de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat

És vicedegana del Campus d’Igualada i coordina diversos projectes internacionals de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UdL

Descarregar Pdf

La professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF) de la Universitat de Lleida i vicedegana del Campus d'Igualada-UdL, Carme Campoy, ha estat escollida nova presidenta del Consell de Cooperació al Desenvolupament (CCD) de la Generalitat de Catalunya. Campoy, fisioterapeuta, doctora en antropologia mèdica i màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional, substitueix en el càrrec a Lluís Puigdemont, director de la Fundació SER.GI.

Aquest és el primer cop que la presidència del CCD recau en una persona vinculada al sector de la cooperació, pau i drets humans de les terres de Lleida. Campoy, membre de la junta de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris (aMS) de Lleida, assumeix la presidència del CCD amb "la voluntat d’aportar una mirada descentralitzada i contribuir al desplegament de les polítiques de cooperació arreu de tot el territori català de forma equitativa i garantint-ne l’accessibilitat dels diferents actors". Entre els seus objectius també hi ha potenciar l'articulació entre cooperació i coneixement i la incorporació d’una perspectiva feminista a la cooperació i a l'educació per a la transformació social.

Carme Campoy ha estat la coordinadora del projecte de cooperació de la Xarxa Vives 'Fisiàfrica' per implantar estudis universitaris de Fisioteràpia a Gàmbia que es va impulsar des de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL. També ha estat impulsora del projecte d'Erasmus K107 entre Gàmbia i la UdL i del programa Sàhara Fisio, en aquest cas amb professorat de la Universitat Complutense de Madrid.

Membre des de 2012 de l’ONG Alpicat Solidari, al 2017 va ser guardonada pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya com a Fisioterapeuta de l'Any. Carme Campoy, vicedegana de la FIF, va ser coordinadora de fisioteràpia a la regió sanitària de Lleida del 2006 al 2018.

El CCD és l’òrgan consultiu i de participació de la comunitat catalana per al desenvolupament de l’activitat de l’Administració de la Generalitat en aquest àmbit i està format per representants de l’Administració de la Generalitat i de les organitzacions no governamentals per al desenvolupament i altres institucions, entitats i personalitats rellevants reconegudes com a membres destacats de la comunitat catalana per al desenvolupament.

Podeu llegir aquí l'entrevista que li hem fet recentment per a l'Anoia Diari i on Carme Campoy explica els projectes de cooperació internacionals que du a terme la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL.