Arriba la X Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida

Està dedicada a la gestió sanitària de la Covid-19 i als reptes i oportunitats que genera

Descarregar Pdf
Cartell de la jornada
Cartell de la jornada. Autoria: FIF

La Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia (FIF) de la Universitat de Lleida (UdL) celebra la X Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia el proper 5 d’abril, amb el lema “La gestió sanitària de la COVID-19. Reptes i oportunitats”. La jornada tindrà lloc de forma presencial i simultània als campus de la UdL a Lleida i Igualada. 

Durant aquests dos anys la ciutadania i el sistema sanitari han hagut d'adaptar-se a una pandèmia que continua tenint conseqüències sanitàries i socioeconòmiques avui dia. El sistema sanitari va haver d'aprendre a gestionar una pandèmia en temps rècord, canviant de protocols contínuament i destinant els recursos existents a la seva gestió.

Com a conseqüència, es van anul·lar intervencions quirúrgiques, es van deixar d'atendre altres problemes de salut i es va oferir atenció sovint telemàtica a pacients que no hi estaven habituats. Alhora, la població ha hagut d'adoptar nous hàbits com el manteniment de la distància social, rentat de mans o l'ús de mascareta, que també han tingut el seu impacte en la salut mental.

A les facultats també hi va haver canvis: la docència va passar a ser virtual, i els estudiants van viure de primera mà les modificacions dels protocols sanitaris durant les seves pràctiques clíniques o quan van ser contractats per reforçar el sistema sanitari. 

La X Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida vol compartir i debatre tot el viscut amb alguns dels protagonistes. Hi participaran gestors, professionals sanitaris, responsables dels diferents àmbits (atenció hospitalària, atenció primària, residències i centres de salut mental), estudiants d'infermeria i fisioteràpia, pacients i familiars, i treballadors de residències de gent gran. 

A banda dels col·loquis programats durant la jornada, també es farà l'acte de lliurament dels premis a la millor comunicació oral i pòster i del 19è Concurs de i Fotografia de la FIF.

Podeu consultar el programa i fer la inscripció abans del 4 d'abril a través d'aquest enllaç.